HTML

BAROM ÉTER BAROMÉTER

Hofi és Murphy beszélgetnek. Gézuka így: -Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk; ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk (szab-tara-raram ... -hatjuk!). Murphy szerint: -Amit el lehet szabni, azt el is szabják. Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.

Friss topikok

Linkblog

Hajmeresztő dobozoperett

2010.04.11. 20:53 MadamePompadour

Neve szégyen, neve átok:
Ezzé lett Országos Választási Bizottság'tok

(szabadon Vörösmarty után)

Na, nézzük, van ez az OVB a régóta ismerős arcaival. Olyan fizimiskák a prominensei, akikről egy átlagember azt gondolná, hogy még valamilyen békeidőbeli állami vállalat irattárába voltak beágyazódva, ahonnan a molyok demokratikus többséggel űzték ki őket.

 

Kerestek hát egy naftalinmentes övezetet, ahol régi jól bevált attitűdjeiket szokásaikhoz híven formalinban fürdették, majd tették a dolgukat.

Vajon miért rándul görcsbe a gyomrom, ha ezt a kifejezést hallom? Ezt a leginkább azok szokták hangoztatni, akik miatt a mai Magyarország ezekben a pillanatokban feszült figyelemmel várja a választások végeredményét. Emellett könnyű az emlékezet tárházából olyan emlékeket felszínre hozni, amikor az OVB jó néhány kétes ügyben eszközölt állásfoglalása kapcsán  támadt bennünk némi baljós sejtelem, nevezetesen hogy Juszticia mérlegének egyik serpenyőjét szemmel láthatóan jobban vigyázzák.

Ma viszont gondoltak egy nagyot, kitörtek a szürkeségből és a választási történéseket figyelő állampolgárokat megörvendeztették egy dobozoperettel.

Mélyen Tisztelt Bizottságbéli Hölgyeim és Uraim! Önök súlyos szereptévesztésben vannak. Megértem, hogy ezzel a bohózat keretein messzemenően túlmutató színjátékkal most gyűjtötték be mindazon figyelmet, amelyről a jövőben már csak nosztalgiázni tudnak, miután a mai nappal remélhetően véget ért a dobozok korszaka. Ez azonban távolról sem mentesíti Önöket a felelősség alól.

Mi is történt? A választási jegyzéken szereplő és a szavazataikat más körzetben leadni kívánók adatainak pontos ismeretében hagyták, hogy a voksolás botrányba fulladjon. A szavazás megszokott 19 órás befejezése után fél tíz magasságában még kígyózó sorokban állnak a választópolgárok az ország számos választókörzetében, hogy eleget tudjanak tenni állampolgári kötelezettségüknek.

Mi is az operett? Könnyed dallamvilággal átszőtt történet, sok humorral fűszerezve. Témája vígjátéki, vidám, komikus, gúnyos elemeket egyaránt tartalmazhat.

Valóban lehetett volna ez a nap vidám és ami sokkal fontosabb, lehetett volna méltóságteljes. Ehelyett Önök a komikus és gúnyos elemeket túlsúlyba helyezve ripacsok teátrumává silányították.

Vajon segített volna az országgyűlési választások zavartalan lebonyolításában, ha az urnák, leánykori néven kartondobozok, Nokia márkanévvel vannak ellátva? Miért van az, hogy pont ahhoz az egy dobozfajtához nem értenek, amely a választópolgárok számára fontos kelléke lehet annak, hogy véleményüknek érvényt szerezzenek?

Szólj hozzá!

Címkék: voks10

A bejegyzés trackback címe:

https://madamepompadour.blog.hu/api/trackback/id/tr451912981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása