HTML

BAROM ÉTER BAROMÉTER

Hofi és Murphy beszélgetnek. Gézuka így: -Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk; ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk (szab-tara-raram ... -hatjuk!). Murphy szerint: -Amit el lehet szabni, azt el is szabják. Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.

Friss topikok

Linkblog

Kopogtatócédula-gyűjtési praktikák az MDF számára

2010.03.10. 18:32 MadamePompadour

Úgy tartja a mondás, a hétköznapi csodássá válik, ha hozzáér a géniusz keze. A tiszta kezek mellett pont ilyesmire lenne szükség az MDF-ben. Besenyő Pista bácsi azért még okkal kérdezné: NOOORMÁLIS?

A minap kezembe került egy nagyon ízléses könyv, amely nagyanyáink kipróbált praktikáiból szemezgetett.
Ha a reklámok csoda takarítószerei kudarcot vallanak, ha odakozmált a vasárnapi ebéd és kellemetlen szagok terjengnek a lakásban és egyébként is… mi ilyenkor a teendő?
Jól bevált trükkökkel szinte minden malőr orvosolható.

Ekkor jutott eszembe, hogy az MDF vezérkara milyen nagy becsben tartana egy hasonló kötetet, amelyben a kopogtatócédula gyűjtésének leghatásosabb technikái szerepelnének. Persze ha ilyesmi egyáltalán létezne…
A párt vidéki jelöltjeinek bemutatkozó kisfilmjeiből készített összeállítás napokig beszédtémát szolgáltatott a médiában. Az MDF színeiben induló politikuspalántákról joggal gondolhatták sokan, hogy valamilyen paródiaszerűség szereplői.
A sutácska bemutatkozások ellenére sikerült vidéken listát állítania a Magyar Demokrata Fórumnak. Erre talán még maguk sem mertek volna fogadásokat kötni.
Az viszont annál nagyobb fejtörést okoz a párt szabad demokratákkal összeölelkezett maroknyi formációjának, hogy a budapesti listának még se híre se hamva. Hiába az érdek összefonódás, az egyéni jelöltek még a rajtvonal közelében sincsenek.
Kellő számú kopogtatócédula hiányban ha nem sikerül területi listát állítania a pártnak, akkor lemondhatnak a parlamentbe való kerülésről.

Az idő vészesen fogy, már csak elvétve lelnek rá számukra életmentő cédulákra. Praktikák legjavára lenne szükségük, no meg egy jó nagy adag csodára. Csodával nem szolgálhatok, de pár ötletet összegyűjtöttem számukra, amelynek segítségével sikerülhet a lehetetlen. A lehetőségek futurisztikus jellege nem a véletlen műve, csupán a realitásokhoz igazodik, íme a verziók:

Aktivista csönget. Ajtó nyílik.
Ajánlott viselkedésminta: könyörgő boci szemekkel néz.
Ajánlott szituációs gyakorlat: Az egyén kisgyermekéről mesél, akinek iskolájában a farsangot késve rendezik meg. Az utód különleges jelmezt talált ki, kellő számú kopogtatócédulát összegyűjteni képes MDF jelölt szeretne lenni. Ehhez viszont szükség lenne hiteles ajánlásra.
Záró aktusként az aktivista beveti az esdeklő nézése legjobbikát ( Jobbik sicc!) és remél.

Aktivista csönget. Ajtó nyílik.
Ajánlott viselkedésminta: csalódottan, utolsó szalmaszálat remélve közelít.
Ajánlott szituációs gyakorlat: Őszintén bevallja, hogy MDF aktivista, akinek már csak egy óhaja maradt az életben. Ha birtokolni esélye sincs, de legalább látni szeretne egy a párt részére kiállított ajánlást. Érezni szeretné, milyen felemelő kézben tartani. Közben egy óvatlan pillanatban pillanatragasztót pöttyint a tenyerébe, majd miután a stabil kötés létrejön, futásnak ered.

Aktivista csönget. Ajtó nyílik.
Ajánlott viselkedésminta: titokzatos, szuggesztív pillantással babonáz..
Ajánlott szituációs gyakorlat: Azonnali letámadásos taktikát alkalmaz. Beveti a hipnotizőri gyorstalpalón megismert technikák közül azt, amely az áldozatot a legrövidebb időn belül delejes tudatállapotba juttatja. Az üveges tekintetű állampolgártól átveszi az MDF-nek címzett kopogtatócédulát.

Aktivista csönget. Ajtó nyílik.
Ajánlott viselkedésminta: a győzteseket jellemző megnyerő fellépést alkalmaz.
Ajánlott szituációs gyakorlat: A FIDESZ aktivistájaként mutatkozik be. Lehengerlő mosollyal biztosítja az állampolgárt, hogy ha pont az ő ajánlása lesz a kétmillióötszázezredik, akkor a párt hivatalos kampánynyitó rendezvényén mint díszvendég a tribünön foglalhat helyet a párt prominensei társaságában.

Nincs több ötletem. A jelek szerint az MDF is így van ezzel a kérdéssel.

Szólj hozzá!

Címkék: választás2010 izépolitika

A bejegyzés trackback címe:

https://madamepompadour.blog.hu/api/trackback/id/tr791829300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása