HTML

BAROM ÉTER BAROMÉTER

Hofi és Murphy beszélgetnek. Gézuka így: -Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk; ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk (szab-tara-raram ... -hatjuk!). Murphy szerint: -Amit el lehet szabni, azt el is szabják. Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.

Friss topikok

Linkblog

A nyolcas alakú tojás és az őszödi beszéd

2010.03.19. 09:39 MadamePompadour

A Shijiazhuangban élő Dong nevű hölgy amint megpillantotta a nyolcas alakú tojást, kárpótolva érezte magát az előző éjszaka zavarkeltő kotkodácsolása miatt.

Történt az észak-kínai tartományban, hogy egy tyúkocska gondolt egy furcsát, és nyolcas alakú duplatojást tojt az egyik éjjel.

Gazdájának álmát megzavarta azzal, hogy szokatlan hangokat adott ki magából. Amikor amaz utána akart járni, mit művel a csendháborító, akkor abbahagyta. Amikor Dong asszony visszatért pihenni, újra elkezdte. Másnap reggel azonban mindenre fény derült, amikor a nő meglátta a nem mindennapi formájú tojást az ólban.

Dong úgy döntött, hogy nem eszi meg, hanem elteszi egy dobozba. De még ezt megelőzően megosztotta a történetet a sajtóval, majd a Daily Times jóvoltából az egész világ értesülhetett róla.

Ha 2010-03-19 egy szokványos nap lett volna, ez a hír  versenybe szállhatott volna a legmeggyőzőbb bulvármorzsa címért.

Amit viszont sem Dong asszony sem a tyúk nem tudhatott, hogy a szerencsétlen tojásnak még akkor sem lett volna esélye figyelemfelkeltő hírként uralnia a médiát, ha gyök nyolcat formáz, mert Gyurcsány Ferenc is éppen március tizenkilencedikére időzítette hosszú idő eltelte után az első komolyabb nyilvános szereplését. Nem is aprózta el a dolgot, rögvest országot értékelni támadt kedve.

 

Hogy ezt a döntést miként minősítem, most inkább nem részletezném. Nem szemérmesség az oka, egyszerűen nem kívánnék olyan bicskanyitogató stílusban véleményt formálni, mint az tapasztalható a sajtó némely prominens szereplőjétől. E mellett olyan súllyal bír a kijelentés önmagában is, hogy kár mellé minden szó. Ahogy veretes magyarsággal mondanánk: NÓKOMMMENT!

 

A véleménynyilvánítás mellőzése helyett befejezésül csupán egy adalék. A gyurcsányi debütálást egy további gag teszi igazán hátborzongatóvá. Kerek ezer forintért  egyfajta relikvia gyanánt értékesítésre kínálták a böszmeség őszödi mementóját, valamint a 2006-os országgyűlési választásokat megelőző miniszterelnöki vita legmeghökkentőbb lárifárijait.

 

Úgy gondolom, ennek a - minden jóérzésű embert felháborító tartalmú - cédének a vásárlói olyan kitalált világban élnek, amelyből talán már semmi nem zökkentheti ki őket. A gyurcsányi hanghordozóra igen, de realitásra már nem vevők.

Milyen párhuzam vonható Gyurcsány legújabb köznyugalom megzavarására alkalmas akciója és a nyolcas tojás között? Mindkettő meglepő és mulatságos, de csak az egyiken lehet nyogodt szívvel mosolyogni.

 

Szólj hozzá!

Címkék: izégyurcsány választás2010 voks10

A bejegyzés trackback címe:

https://madamepompadour.blog.hu/api/trackback/id/tr921851672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása